Behandling

 

couping schweden

1. Akupunktur
Akupunktur är en form av behandling i TKM. Akupunktur är insättningen av olika nålar i punkter på kroppen. Dessa punkter är belägna och gå samman i "channels" or "meridianer", längs vilken Qi flyter. Den punkt som används i behandling är noga utvalda av TKM utövare för att skingra eventuella blockeringar och föra patientens i balans. Akupunkturen återbalanserar din kropps energi och är också mycket effektivt för olika muskler, samt nack-ryggont.
Andra användnings-områden där Akupunktur används är: Stress , depression, viktminskning mm.
De största fördelarna med Akupunktur är att din kropp återfår sin energi och Akupunktur hjälper energi-flödet i de 14 meridianerna som genererar hälsa och olika organfunktioner.
TCM (Traditional Kinesisk Medicine) Är en kombination av Akupunktur, Massage och läkemedelsväxter som i en kombination ger kroppen balans och energi.
Öronakupunktur
En speciell form av akupunktur som behandlar symptom i hela kroppen genom att behandla punkter och zoner i örat. Eftersom örat har många blodkärl och nerver står det i förbindelse med större delen av kroppen. Behandlingen sker med nålar eller små frö.
Öronakupunktur

2. Moxibustion
Moxibustion är en process där en torkad ört bränns, antingen direkt på huden eller indirekt över huden över speciella akupunkturpunkter för att värma qi och blod i kanalerna, produce heat on the meridian points or certain locations of the human body.

3. Tuina
Tuina är kinesisk terapeutisk massage. Ordet "TuiNa" betyder faktiskt "push grab". Några av de vanliga tekniker är rullande, skjuta, gripa, knådning, gnidning, nafsa, vibrerande, chopping, roterande, nypa och trycka. Dessa tekniker används för sig eller kombineras, och tillämpas på specifika akupunkturpunkter, längs en kanal eller meridian, eller ett helt område av kroppen.
Tui-Na balanserar Yin och Yang, öppnar upp meridianerna och reglerar Qi och blod cirkulationen.
Tui-Na kan utföras sittande eller liggande och är ett utmärkt komplement till akupunktur, akupressur
TuiNa-teknik innebär att kroppsmeridianerna masseras i behandlande syfte. (Syftet är ju detsamma som akupunktur, att balansera Qi- flödet i meridianerna). TuiNa kan för ovrigt behandla de flesta sjukdomnar med denna metod. Värk: Ryggvärk, huvudvärk, migrän, artrit, frusen skuldra, klämda nerver, idrottsskador. Stress: trötthet, svaghet, svagt immunförsvar, oro, depression, sömnlöshet
Zonterapi
Få din kropp att känna sig stimulerad och redo för aktivitet

Manipulerar det hälsosamma flödet av Qi
Främjar avslappning och välmående
Ger organnätverken näring
Stimulerar blodcirkulation
Avlägsnar oönskad bakteria
Reglerar kroppens energi
Drar ut orenheter

couping schweden

Koppning

Akupunkturpunkter stimuleras genom att ett vakuum skapas med koppar i glas eller gummi på huden. Syftet är att ta bort stagnation och stimulera flödet av qi och blod i området under koppen. Koppning kan användas vid smärtor och överansträngningar i t ex armar, ben, rygg och nacke. Den är också mycket effektiv mot dålig blodcirkulation.

4. Örter Örtmedicin i TKM beskriver formler som är gjorda av rötter, stjälkar, bark, blad, frön eller blommor i många växter, liksom vissa mineral-och djurdelar. Örter är oftast decocted till en soppa. Några kommer i färdiglagad piller eller pulver, som kallas "patent" naturläkemedel. De växtbaserade läkemedel är
vanligen i form av ett "recept" kallas ett recept. För att göra upp ett recept, TKM utövare försiktigt smälter samman ett antal örter med specifika funktioner.

Kostråd enligt Traditionell Kinesisk Medicin
En hälsosam kinesisk kost handlar inte bara om näringsämnen, utan också hur kosten är ’medicin’ för vår kropp. Den hjälper till och lindrar många besvär t ex vid feber, förstoppning, eksem etc.

Contact

Kinesisk Medicin Center
Tel: 0855510316
Högdalsgången 38
124 54 Bandhagen
Öppettider
Måndag-Fredag 10:00-19:00
Lördagar 11:00-18:00
Sön stängt (nödtelefon)